Drobilica za drvo 

Drobilica za drvo  WC68 pogonjena na traktorski pogon  preko zglobnog vratila namenjena je za rad sa traktorima snage 20 KS – 50 KS.

Drobilica za drvo WC68 ima sopstveni hidraulički sistem za uvlačenje drveta, ulazni otvor veličine 15 x 20 cm i okretnu ispusnu cev za rotiranje pod uglom od 360 stepeni.

Opis proizvoda

WC68 na traktorski pogon preko zglobnog vratila je drobilica posebno izrađena za traktore snage 20 ks-50 ks.
Drobilice poseduju svoj sopstveni hidraulični sistem za uvlačenje drveta prilikom drobljenja. Drobilice poseduju svoju hidrauličnu pumpu kao i svoj nezavisan rezervoar za ulje od hidraulike traktora. Kao takva, drobilica može lako da se kombinuje i sa elektro motorem ili nekim drugim agregatom za pogon drobilice. Drobilica WC68 je namenjena da drobi drvo i većih dužina, prečnika do 12 cm. Drobilica je u glavnom prilagođena da može da se kači na gotovo sve traktore od 20 kw-50 kw

Drobilica je takođe prilagođena traktorima kojima su obrtaji zglobnog vratila 540 o / min.
Predviđeno nošenje drobilice je u 3 tačke. Drobilica takođe može biti i stacionarna i kompatibilna sa nekim drugim pogonskim agregatom i kao takva po zahtevu kupca uz doplatu može da se izradi i
isporuči.

Mašine za drvo

Kapacitet

Drobilica za drvo funkcioniše na traktorima od 20-50 ks preko zglobnog vratila. Drobilica ima veliki prijemni koš 58 cm x 69 cm, koji se sužava do otvora 15 x 20cm, gde valjak za uvlačenje hidrauličkim pogonom promera 13 cm hvata grane i ubacuje u drobilicu. Kroz WC68 se mogu ubacivati male grane promera 6 mm i veceg promera do 13 cm. Za drobljenje trupaca promera  13 cm pri punoj brzini unosa potrebni su traktori sa preko 40 KS.

Sistem hidrauličnog uvlačenja

Grane se uvlače u WC68 preko prednjeg valjka prečnika 21 cm.Valjak se hidraulički pokreće preko samostalnog hidrauličnog sistema usitnjivača. Valjak je prilagodljiv u smeru i brzini što olakšava ubacivanje grana svih oblika i veličina. Hidraulična pumpa je pogonjena remenom od glavnog vratila zamajca. Pritisak valjka prema dole može se podesiti pomoću dve velike opruge osiguravajući da se hvata za grane i lako ih uvlači, uklanjajući potrebu za ručnim pomaganjem.

Mašine za drvo
Mašine za drvo

Rotor sa noževima

Dinamično uravnoteženi rotor sa noževima od čvrstog ugljeničnog legiranog čelika, promera  61 cm I debljine 2 cm. Obrtaji rotora se vrše preko 2 industrijska i podmaziva kuglična ležaja. Sadrži četiri CNC obrađena mesta za nošenje noževa za drobljenje.
Rotor ima četiri velike lopatice ventilatora koje se vrte oko 540 o / min.

Noževi drobilice

Drobilica WC68 koristi četiri visoko kvalitetna noža, izradjena od termički obradjenog legiranog čelika. Noževi su međusobno postavljeni pod uglom od 90 stepeni. Noževi se mogu preokrenuti kako bi se iskoristila oba sečiva koja imaju na nožu. Svaki nož je zašrafljen na rotoru sa tri upuštena šrafa m-10 i osiguran sigurnosnim maticama. Zamena noža može se izvršiti vrlo brzo zahvaljujući dobrom dizajnu rotora. Jednostavno otpustite jedan vijak i gornje limeno kućište drobilice se otvori, pružajući puni pristup rotoru i noževima drobilice.

Mašine za drvo
Mašine za drvo

Ulazni otvor za usitnjavanje drva WC68 ima otvor od 58 cm x 69 cm za unos grana. Ulazni otvor se također može sklopiti, što smanjuje veličinu drobilice tokom skladištenja ili transport.

Ulazni deo drobilice

Otvor u kućištu drobilice je kvadratnog oblika i dimenzije 15 x 20 cm što omogućava prihvat od  nekoliko manjih grana.

Izlazna cev iz drobilice

Izlazna cev je izradjena da se može okretati za 360 stepeni jednostavnim okretanjem sa dve ručke do željenog ugla. To omogućava usmeravanje drvene sečke u bilo kojem smeru, bez obzira na mesto sekača. Izlaz cevi za drobljeno drvo je na visini od 1,7m od površine na kojoj stoji drobilica, što olakšava usmeravanje drvene sečke u zadnji deo kamiona ili prikolice po želji. Na kraju izlazne cevi nalazi se rotirajući poklopac, koji omogućava dalju kontrolu položaja drvene sečke. Jednostavno ga usmerite ravno za maksimalnu udaljenost ili pod uglom prema dole kako biste skrenuli masu prilikom pražnjenja drobilice direktno na zemlju ili u prikolicu.

Zglobno vratilo

Uz drobilicu za drvo WC68 je uključeno i zglobno vratilo u  kompletu sa mehaničkim osiguračem rotora

Pakovanje

Drobilica WC68 stiže u čeličnom sanduku i kartonskoj zaštiti i može se sklopiti za samo jedan sat. Ulazni deo-koš drobilice i izlazna cev su demontirani zbog transporta kako bi se eliminisala mogućnost oštećenja. Drobilici će trebati 19 litara hidrauličkog ulja ISO 32 u rezervoaru, koje nije uključeno u cenu drobilice niti se isporučuje zbog transporta, ali se može kupiti u prodavnici ulja. Na kraju, pričvrstite zglobno vratilo koje dolazi u kompletu i po potrebi ga skratite za vaš traktor prema uputstvu.

Težina

Sve drobilice su namenjene da se koriste u hobi varijantama za ličnu upotrebu i nisu namenjene za komercijalne svrhe. Težina drobilice je 320 kg, težina drobilice sa transportnim pakovanjem 374 kg.

 TEHNIČKE SPECIFIKACIJE WC68 
Pogonski sistem Traktor  ili po zahtevu i doplati kupca može se isporučiti i sa nekim drugim agregatom
Transport Nošenje u 3 tačke
Min.  ks.  Traktora 20 ks
Max. ks.  Traktora  50 ks
Hidraulični sistem  Standardni, armatura i ventili
Hidraulično ulje 19L ISO 32 ili ISO 46 ne isporučuje se uz mašinu
Hidraulična pumpa Standardna hidraulična zubčasta pumpa
Prečnik/debljina rotora Prečnik 61cm, debljine 2cm
Potrebna brzina rotora 540 o/min
Sistem pogona rotora Direktan pogon
Dizajn kućišta rotora Preklopna limena konstrukcija  koja se lako otvara
Debljina kućišta rotora 8mm
Osovina rotora Prečnik 50mm
Br. lopatica 4 reverzibilne lopatice
Zglobno vratilo Uključeno, zaštićeno od smicanja
Ulazni sistem Samostalni hidraulični sistem sa svojim rezervoarem i pumpom za ulje
Ulazni pogon napred/u mestu/ unazad sa promenljivom brzinom do 23m u min
Veličina valjka u dovodu 21cm
Pritisak valjka u dovodu podesivo pomoću zatezanja opruge
Kompatibilno sa brzom spojkom da
Vertikalna cev za pražnjenje 360 stepeni okretna
Lasersko sečenje elemenata Laserski sečeni elementi drobilice
Završna zaštita Završno zaštićeno  plastifikacijom
Težina drobilice  374 kg

Uputstvo