Prenosna pilana HM130MAX

Pilana velikog kapaciteta  koje može rezati popularne ivične daske. Prečnik trupaca promera  (76 cm) usklađen sa otvorom grla od  (76 cm) koji daje zadivljujuće visokokvalitetne daske. 
HM130MAX je prepuna novih funkcija poput našeg sistema  RapidChange ™, automatskog podmazivanja, brojača radnih sati, veće mogućnosti rezanja i još mnogo toga.

 HM130MAX ima visinu za prolaz od  (76 cm) prečnika usklađenu sa otvorom ulaza od  (76 cm) omogućavajući testeri da proizvode šire rezove. Ostvaruje više konjskih snaga, poseduje alnaser za start motora Kohler sa pogonom sa 14 KS. Dizajn glave sa 4 stuba za teške uslove rada sa ojačanom zadnjom gredom podržava ozbiljnu snagu rezanja. Sve glavne komponente od čelika su zaštićene bojom ili su od pocinkovanog čelika. HM130MAX je prepuna novih i inovativnih karakteristika, automatski sistema podmazivanja zuba testere koji se aktivira kada se gas pojača,  sistem oštrica RapidChange ™ omogućava brzu zamenu testere bez alata. HM130MAX je dizajnirana da bude najpristupačnija i robusna pilana širokog reza na tržištu. 

Prenosna pilana

Pilana može rezati trupce promera (76 cm) i kratiti ivične ploče širine do 76 cm . Rezanje trupaca dužine  (3,1 m) sa standardnom konfiguracijom staze ili i  dodavati produžene staze od (1,95 m). Takođe može obrađivati fosne tanke do 2 mm. Pilana će  rezati unutar (25 mm) od ivice osiguravajući vam maksimalan učinak iskorišćenosti.

Pogonski motor

Pilanu pokreće pouzdani Kohler-ov benzin /gas motor sa 4 takta od 14 konjskih snaga. HM130MAX ima dizajn kosog cilindra, sa otvorom cilindra od livenog gvoždja i gornjim ventilom za lak pristup. Četvorostepeni sistem filtracije vazduha  osigurava da samo čist vazduh ulazi u motor za maksimalnu snagu i životni vek motora. Na motor je pričvršćen industrijski sistem centrifugalne spojnice za lako rukovanje gasom. Opcija električnog pokretanja  dolazi standardno. Baterija od 12 V je potrebna  za električno pokretanje i nije uključena u kupovinu.

Mehanizam čvrstog prihvatanja

Glava pilane  kotrlja se po krutom  (63 mm x 101 mm) obrađenom “L” kanalu od 3 x 6 centimetara (76 mm x 152 mm). Ovi poprečni nosači osiguravaju rasporedjivanje težine cepanice na velikoj nosećoj površini kako bi se izbeglo pomeranje trupca u radnom hodu i pruža dodatnu krutost sistemu staza. Staza sadrži jednostavnu  steznicu za drvo za sigurno držanje cepanice prilikom rezanja, a sastoji se od dva dodatka od (1,95 m) koji omogućavaju dužinu od  (3,1 m). Dodatna staza od (1,95 m) moze se pričvrstiti za smeštaj trupaca bilo koje dužine. Staza se isporučuje sa 12 stopica za izravnavanje sa podešavanjem do (10 cm).

Automatsko blokiranje testere

Veoma precizna kontrola. Jednostavno gurnite ručku i rotirajte kroz 16 mesta zaključavanja da biste pomerili glavu testere gore ili dole. Uključeni su i tradicionalni lenjiri sa magnetnom skalom za poređenje vaših rezova.

Vođica za podešavanje visine

Vođicu držite blizu drveta koje se reže i smanjite lutanje sečiva. Vođica testere sa automatskim podešavanjem izrađena je pomoću v-valjaka od nerđajućeg čelika i usklađene obrađene aluminijumske ruke što je čini vrhunskim sistemom u odnosu na tradicionalne podesive vođice testere.

Prilagodiva ručica za gas

Ručka leptira za gas istovremeno odredjuje broj obrtaja motora, brzinu lista testere i sistem automatskog podmazivanja. Ovaj sistem čini postupak rezanja građe bržim i efikasnim i smanjuje broj koraka potrebnih rukovaocu. Položaj ručice za gas može se prilagoditi, zavisno o visini rukovaoca.

Sistem utezanja

Sistem španovanja testere je veoma lak i brz. Namenjen je brzom štelovanju bez upotrebe specijalnih alata.

Optimizovane oštrice testere

HM130MAX  pilana koristi oštrice s kaljenim vrhom od  (32 mm x 4013 mm x 1 mm) koje su dostupne u Woodland Mills-u. Prorez sečiva sveden je na minimum od samo  (2 mm) kako bi se maksimalno iskoristila što veća  količina građe po cepanici.

Premještajte svoju pilanu između lokacija pomoću  prikolice. Povezani zajedno, prikolica i HM130MAX pruža vam pokretnost za dovođenje pilane na različita radna mesta ili jednostavno premeštanje u skladište. Uključene su dizalice za nivelisanje tako da možete brzo izravnati prikolicu.

 TEHNIČKE SPECIFIKACIJE HM130MAX 
Motor 14hp ručni/električno paljenje
Sistem uključivanja noževa Centrifugalno kvačilo , rucni gas
Prečnik trupca, do 76cm
Maksimalna širina ploče trupca 73cm
Maksimalna širina ivice trupca 76cm
Prečnik trake od livenog gvožđa 48cm
Stand. Dužina sečenja 3,1 m
Širina staze 94 cm
Dužina produžetka staze 1,95m
Noseće stopice 12 kom.
Pocinkovane šine  da
Podesiva vođica sečiva da
Veličina sečiva 4013 x 32 mm
Brza zamena sistema noževa da
Automatsko podmazivanje da
Veličina rezervoara za mazivo 13L  Aluminiumski
Brojač radnih sati da
Završna zaštita plastifikacija/pocinkovani  čelik
Težina  454kg

Uputstvo