Mobilna pilana HM130MAX

Mobilna pilana velikog kapaciteta  koje može rezati, ivičiti daske. Prečnik trupaca promera  (76 cm) usklađen sa otvorom grla od  (76 cm) koji daju zadivljujuće visokokvalitetne daske.
 Pilana je prepuna novih funkcija poput našeg sistema  RapidChange ™, automatskog podmazivanja, brojača radnih sati, veće mogućnosti rezanja i još mnogo toga. Pilana kompaktna sa prikolicom za vaš terenski transport, udobnu visinu rada i lako skladištenje.

Mobilna pilana  ima visinu za prolaz od  (76 cm) prečnika usklađenu sa otvorom ulaza od  (76 cm) omogućavajući testeri da proizvode šire rezove. Pilana sa opcijom za električni start, motor Kohler sa pogonom na 14 KS. Dizajn glave sa 4 stuba za teške uslove rada sa ojačanom zadnjom gredom podržava ozbiljnu snagu rezanja. Sve glavne komponente od čelika su zaštićene plastifikacijom ili su od pocinkovanog čelika. Pilana je prepuna novih i inovativnih karakteristika poput automatskog sistema podmazivanja  oštrice koji se aktivira kada je gas uključen, a sistem oštrica RapidChange ™ omogućava brzu zamenu testere bez alata. Pilana je dizajnirana da bude najpristupačnija i robusna pilana širokog reza na tržištu. Mobilna pilana sa  prikolicom za transport preko terena, udobna visina rada i lako skladištenje.

Mašine za drvo

PRECIZNO REZANJE

Pilana može rezati trupce promera (76 cm) i kratiti ivične ploče širine do 76 cm . Rezanje trupaca dužine  (3,1 m) sa standardnom konfiguracijom staze ili  dodavati produžene staze od (1,95 m). Takođe može obrađivati fosne tanke do 2 mm. Pilana će  rezati unutra (25 mm) od ivice osiguravajući vam maksimalan učinak iskorišćenosti.

Motor pilane

Pilanu pokreće  pouzdani Kohler-ov benzin/gas motor sa 4 takta od 14 konjskih snaga. Motor ima dizajn sa kosim cilindrom, sa otvorom cilindra od livenog gvoždja i gornjim ventilom za lak pristup. Četvorostepeni sistem filtracije vazduha  osigurava da samo čist vazduh ulazi u motor za maksimalnu snagu i životni vek motora. Na motor je pričvršćen industrijski sistem centrifugalne spojnice za lako rukovanje gasom. Opcija električnog pokretanja  dolazi standardno. Baterija od 12 V je potrebna je za električno pokretanje i nije uključena u kupovinu.

Glava pilane  kotrlja se po krutom  (63 mm x 101 mm) obrađenom “L” kanalu od 3 x x 6 centimetara (76 mm x 152 mm). Ovi poprečni nosači osiguravaju rasporedjivanje težine cepanice na velikoj nosećoj površini kako bi se izbeglo pomeranje trupca u radnom hodu i pruža dodatnu krutost sistemu staza. Staza sadrži jednostavnu  steznicu za drvo za sigurno držanje cepanice prilikom rezanja, a sastoji od dve dodatne staze od (1,95 m) koji omogućavaju dužinu od  (3,1 m). Dodatna staza od (1,95 m) može se pričvrstiti za smeštaj trupaca bilo koje dužine. Staza se isporučuje sa 12 stopica za izravnavanje sa podešavanjem do (10 cm).

Automatsko blokiranje testere

Veoma precizna kontrola. Jednostavno gurnite ručku i rotirajte kroz 16 mesta zaključavanja da biste pomerili glavu testere gore ili dole. Uključeni su i tradicionalni lenjiri sa magnetnom skalom za poređenje vaših rezova.

Vođica za podešavanje visine

Vođicu držite blizu drveta koje se reže i smanjite lutanje sečiva. Vođica testere sa automatskim zaključavanjem izrađena je pomoću v-valjaka od nerđajućeg čelika i usklađene obrađene aluminijumske ruke što je čini vrhunskim sistemom u odnosu na tradicionalne podesive vođice oštrice.

Prilagodiva ručica za gas

Ručka leptira za gas istovremeno odredjuje broj obrtaja motora, brzinu lista testere i sistem automatskog podmazivanja. Ovaj sistem čini postupak rezanja građe bržim i efikasnim i smanjuje broj koraka potrebnih rukovaocu. Položaj ručice za gas može se prilagoditi, zavisno o visini rukovaoca.

Sistem utezanja

Sistem španovanja testere je veoma lak i brz. Namenjen je brzom štelovanju bez upotrebe specijalnih alata.

Optimizovane oštrice testere

Pilana koristi testere sa kaljenim vrhom od (32 mm x 4013 mm x 1 mm). Prorez sečiva sveden je na minimum od samo  (2 mm) kako bi se maksimalno iskoristila što veća  količina građe po cepanici.

Prikolica za pilanu

Prikolica

Izrađena sa savijenim pločama laserski izrezanim i cevastim poprečnim nosačima, šasija postaje prilično kruta jer se objedinjuje sa sistemom kotura pilane da bi dobila čvrstu šasiju u stilu kutije. Sadrži okvir od pocinkovanog čelika, sistem vešanja torzijske osovine i gume odobrene od Ministarstva saobraćaja . Komplet LED svetala (zaustavljanje, okretanje, rep, bočni markeri i svetlo registarske tablice), sigurnosni lanci i kuglični prihvatnik od  (50 mm) takođe se isporučuju u kompletu sa prikolicom. 4 dizalice za izravnavanje omogućavaju brzo i stabilno postavljanje na neravnom terenu. Komplet za zaključavanje glave pilane (zaključava glavu na prikolicu za transport) uključen je u paket prikolice. Prikolica je dostupna je u dve dužine. Opcionalni komplet rampi za utovar trupaca takođe je dostupan,  omogućavajući vam utovar trupaca bez potrebe za dodatnom opremom.

Licenca za upotrebu na autoputevima

I ako se prodaje kao terenski paket. Komponente za sigurnost na putu uključene su kao pomoć pri registraciji kao domaća prikolica u vašoj nadležnosti. Svaka provincija  i država imaju različite zahteve i preporučuje se proveriti zahteve svoje regije.

Maksimalna dužina prikolice

Prikolica je dostupna je u dve dužine reza: Standard  (3,1 m) i XL (5,1 m). Dodatna proširenja se ne mogu dodati XL prikolicama.

 TEHNIČKE SPECIFIKACIJE HM130MAX 
Motor 14hp ručno paljenje/električno
Sistem uključivanja noževa Centrifugalno kvačilo, rucni gas
Prečnik trupca, do 76cm
Maksimalna širina ploče trupca 73cm
Maksimalna širina ivice trupca 76cm
Prečnik trake od livenog čelika 48cm
Stand. Dužina sečenja 3,1 m/5,1m
Širina staze 94 cm
Pocinkovane šine  da
Podesiva vođica sečiva da
Veličina sečiva 4013 x 32 mm
Brza zamena sistema noževa da
Automatsko podmazivanje da
Veličina rezervoara za mazivo 10L  Aluminum
Brojac radnih sati da
Završna zaštita plastifikacija/pocinkovani  čelik
Osovina prikolice Dve osovine 
Točkovi prikolice 6-slojne terenske gume sa čeličnim felnama sa 4 šrafa
Svetla za prikolice da
Dizalica za nivelisanje prikolice 4
Noseća stopica 12
Težina  740kg

Uputstvo

Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta.