Prenosna pilana HM126

Pilana HM126 prenosna pilana upravo je postala još bolja. Savršena za hobi upotrebu, poduzetnike ili sezonske stolare.
Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta. HM126 ima nove karakteristike poput sistema oštrica RapidChange ™, automatsko podmazivanje, brojača radnih sati, šire mogućnosti rezanja i još mnogo toga, a pritom ostaje jedna od najcenjenijih prenosnih pilana u industriji.

Opis HM126 Prenosna pilana

Omiljena pilana HM126 prenosna pilana upravo je postala još bolja. Izrežite svoju građu za kabine, palube, sporedne poslove i još mnogo toga. Savršena za hobi upotrebu, preduzetnike ili sezonske stolare. HM126 može rezati trupce pročnika (66 cm), proizvodeći daske širine do  (61 cm) i dužine do (3,1 m). Konstruisana čvrstim dizajnom glave s četiri stuba sa cevastom zadnjom gredom koja pruža krajnju krutost osiguravajući glatke i precizne rezove. Glava se kreće gore-dole duž pocinkovanih čeličnih stubova putem lako okretnog sistema ručne radilice. Pokreće je pouzdani 4-taktni Kohler-ov benzin/gas motor sa 9,5 ili 14 konjskih snaga. HM126 je opremljena  i inovativnim funkcijama poput automatskog sistema podmazivanja zuba testere koji se aktivira kada je gas uključen i sistema oštrica RapidChange ™ za brzu zamenu noža bez alata.

PRECIZNO REZANJE HM126 može rezati trupce promera (66 cm) i kratiti ivične ploče širine do 61 cm . Rezanje trupaca dužine  (3,1 m) sa standardnom konfiguracijom staze ili dodavati opcioni nastavak staze od  (1,95 m). Takođe može obrađivati fosne tanke do 2 mm. HM126 će  rezati unutar (25 mm) od ivice osiguravajući vam maksimalan učinak iskorištenja.

Pogonski motor

Pilanu pokreće  pouzdani Kohler-ov benzin/gas motor od 4 takta od 9,5 ili 14 konjskih snaga. HM126 ima dizajn kosog cilindra, sa otvorom cilindra od livenog gvoždja i gornjim ventilom za lak pristup. Četvorostepeni sistem filtracije vazduha  osigurava da samo čist vazduh ulazi u motor za maksimalnu snagu i životni vek motora. Na motor je pričvršćen industrijski sistem centrifugalne spojnice za lako rukovanje gasom. 

Mehanizam čvrstog prihvatanja

Glava pilane HM126 kotrlja se po krutom (63 mm x 101 mm) obrađenom “L” kanalu koji je poprečno poduprt čvrstom 76 mm x 152 mm) pravougaonom četvrtkom. Ovi poprečni nosači osiguravaju rasporedjivanje težine cepanice na velikoj nosećoj površini kako bi se izbeglo pomeranje trupca  i pružaju dodatnu krutost sistemu staza. Staza sadrži jednostavnu  steznicu za drvo za sigurno držanje cepanice prilikom rezanja, produžetak se  sastoji  od dodatne staze od (1,95 m), može se pričvrstiti za smeštaj trupaca bilo koje dužine. Staza se isporučuje sa 12 stopica za izravnavanje sa podešavanjem do (10 cm).

AUTO ZAKLJUČAVANJE TESTERE

Veoma precizna kontrola. Jednostavno gurnite ručku i rotirajte kroz 16 mesta zaključavanja da biste pomerili glavu testere gore ili dole. Uključeni su i tradicionalni lenjiri sa magnetnom skalom za poređenje vaših rezova.

Vođica za podešavanje visine

Vođicu držite blizu drveta koje se reže i smanjite lutanje sečiva. Vođica testere sa automatskim zaključavanjem izrađena je pomoću v-valjaka od nerđajućeg čelika i usklađene obrađene aluminijumske ruke što je čini vrhunskim sistemom u odnosu na tradicionalne podesive vođice oštrice. Standardno se isporučuje na 14HP HM126 i može se kupiti kao dodatna oprema uz model 9,5HP.

Prilagodiva ručica za gas

Ručka leptira za gas istovremeno odredjuje broj obrtaja motora, brzinu lista testere i sistem automatskog podmazivanja. Ovaj sistem čini postupak rezanja građe bržim i efikasnim i smanjuje broj koraka potrebnih rukovaocu. Položaj ručice za gas može se prilagoditi, zavisno o visini rukovaoca.

 Sistem utezanja

Sistem španovanja testere je veoma lak i brz. Namenjen je brzom štelovanju bez upotrebe specijalnih alata.

Kaljeni zubi trakaste testere 

HM126 koristi kaljene zube sa kaljenim vrhom 32 mm x 3660 mm x 1,0 mm Prorez sečiva sveden je na minimum od samo (2 mm) kako bi se proizvela najveća količina građe po cepanici.

Prenosna pilana vam pruža pokretljivost za premeštanje pilane na različita radna mesta ili jednostavno premeštanje u skladištu. Uključene su noge za nivelisanje tako da pri postavljanju možete brzo izravnati prikolicu i vodjice.

 TEHNIČKE SPECIFIKACIJE HM126 
Motor 9,5hp ili 14 hp ručno paljenje
Sistem uključivanja noževa Centrifugalno kvačilo , rucni gas
Prečnik trupca, do 66cm
Maksimalna širina ploče trupca 53cm
Maksimalna širina ivice trupca 61cm
Prečnik trake od livenog gvožđa 48cm
Stand. Dužina sečenja 3,1 m
Širina staze 77,5cm
Dužina produžetka staze 1,95m
Noseće stopice 12 kom.
Pocinkovane šine  da
Podesiva vođica sečiva Standardno sa motorom od 14hp, opciono za 9,5hp
Veličina sečiva 3658 x 32 mm
Brza zamena sistema noževa da
Automatsko podmazivanje da
Veličina rezervoara za mazivo 10L  Aluminiumski
Brojač radnih sati da
Završna zaštita plastifikacija/pocinkovani  čelik
Težina  422

Uputstvo

Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta.