Mobilna pilana HM122

Izdržljiva terenska prikolica omogućava vam da vozite HM122 pilanu pravo do lokacije trupaca na vašem posedu. Poseduje noge za izravnavanje koje se brzo  postavljaju. Robusne 6-slojne terenske gume održavaju vas u kretanju kroz nepristupačne šume i neravne terene. 
Pilana može rezati trupce i daske promera 55 cm i širine do 51 cm. Pokretna pilana pouzdanim Kohler motorom od 7,0 ili 9,5 konjskih snaga i mnogo novih karakteristika poput sistema oštrica RapidChange ™, automatskog podmazivanja, brojač radnih sati, veće mogućnosti rezanja i još mnogo toga.

Mobilna pilana HM122 

Pilana je dizajnirana za hobi upotrebu koja je namenjena za  ekonomično mobilno rešenje za rezanje građe na svom imanju. Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta.  Izrežite trupce promera do 55 cm i daske širine do  51 cm na standardnoj dužini od 3,1 m ili sa nadograđenim produžetkom dužine do 5,1 m. Konstruisana je na krutom postolju, ojačana sa 4 stuba pomoću čeličnih elemenata. Završno zaštićena sa zaštitnim premazom ili je zaštićena plastifikacijom. Pokreće je pouzdani 4-taktni Kohler- ov motor od 7,0 ili 9,5 konjskih snaga. Pilana HM122 je opremljena novim i inovativnim karakteristikama poput sistema za automatsko podmazivanje, brojač radnih sati i sistem testere
RapidChange ™.

PRECIZNO REZANJE

HM122 može rezati trupce promera  55 cm i rezanje ivičnih ploča širine do  51 cm. Izrežite trupce dužine 3,1 m sa standardnom konfiguracijom staze ili omogućite neograničeni potencijal dužine pomoću opcionih produžetaka staze od 1,95 m. Takođe može obrađivati daske tanke do  1,6 mm. HM122 će  rezati unutra  25 mm od površine osiguravajući da maksimalno iskoristite korisni deo cepanice.

Pogonski motor

Pilanu pokreće  pouzdani Kohler-ov benzin /gas motor sa 4 takta od 7,0 ili 9,5 konjskih snaga. HM122 ima dizajn kosog cilindra, sa otvorom cilindra od livenog čelika i gornjim ventilom za lak pristup. Četvorostepeni sistem filtracije vazduha  osigurava da samo čist vazduh ulazi u motor za maksimalnu snagu i dug životni vek motora. Na motor je pričvršćen industrijski sistem centrifugalne spojnice za lako rukovanje gasom.

Mehanizam čvrstog prihvatanja

Glava pilane HM122 kotrlja se po krutom  6cm x 6cm obrađenom “L” kanalu koji je poprečno poduprt teškom  6cm x 12cm pravougaonom četvrtkom. Ovi poprečni nosači osiguravaju raspoređivanje težine cepanice na velikoj nosećoj površini kako bi se izbeglo pomeranje trupca u radnom hodu i pruža dodatnu krutost sistemu staza. Staza sadrži jednostavnu  steznicu za drvo za sigurno držanje cepanice prilikom rezanja, a sastoji  od dva odsečka od 1,95 m koji omogućavaju dužinu rezanja do  3,1 m. Dodatna staza od 1,95 m može se pričvrstiti za smeštaj trupaca bilo koje dužine. Staza se isporučuje sa 12 stopica za izravnavanje sa podešavanjem nagiba terena do 10 cm.

Prilagodiva ručica za gas

Ručka leptira za gas istovremeno odredjuje broj obrtaja motora, brzinu lista testere i sistem automatskog podmazivanja. Ovaj sistem čini postupak rezanja građe bržim i efikasnim i smanjuje broj koraka potrebnih rukovaocu. Položaj ručice za gas može se prilagoditi , zavisno o visini rukovaoca.

Sistem utezanja

Sistem španovanja testere je veoma lak i brz. Namenjen je brzom štelovanju bez upotrebe specijalnih alata.

Optimizovane oštrice testere

Pilana koristi testere sa kaljenim vrhom od 32 mm x 3,175 mm x 1,0 mm. Prorez sečiva sveden je na minimum od samo  (2 mm) kako bi se maksimalno iskoristila što veća  količina građe po cepanici.

Pilana XL ima patentno sklopivi produžetak prikolice koji se može preklopiti i pričvrstiti na glavu testere HM122 u transportu. Kad se sklopi, staza deluje kao strukturni nosač koji pomaže u osiguravanju glave pilane tokom terenskog putovanja. Kompaktna forma olakšava kretanje uskim prostorima i stazama i zauzima manje prostora  u vašoj šupi ili garaži. Uključene su dodatne  (1,95 m) dužine staze, noge za izravnavanje i stezna kopča sa transportnom trakom.

  TEHNIČKE SPECIFIKACIJE HM122 Bushlander      
Motor   7.0hp ili 9.5hp ručno paljenje    
Sistem uključivanja noževa   Centrifugalno kvačilo, rucni gas    
Prečnik trupca, do   55cm    
Maksimalna širina ploče trupca   43cm    
Maksimalna širina ivice trupca   51cm    
Prečnik trake od livenog čelika   40cm    
Stand. Dužina sečenja   3,1 m/5,1m    
Širina staze   66,1 cm    
Pocinkovane šine    da    
Podesiva vođica sečiva   ne    
Veličina sečiva   3175 x 32 mm    
Brza zamena sistema noževa   da    
Automatsko podmazivanje   da    
Veličina rezervoara za mazivo   10L  Aluminum    
Brojač radnih sati   da    
Završna zaštita   plastifikacija/pocinkovani  čelik    
Osovina prikolice   Dve osovine     
Točkovi prikolice   6-slojne terenske gume sa čeličnim felnama sa 4 šrafa    
Svetla za prikolice   ne    
Dizalica za nivelisanje prikolice   1    
Noseća stopica   8    
Težina    463kg    

Uputstvo

Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta.