Drobilica za drvo

Drobilica za drvo WC88 pogonjena na traktorski pogon preko zglobnog vratila namenjena je za rad sa traktorima snage 35KS – 100+ KS.

 

Drobilica za drvo WC88 ima sopstveni hidraulički sistem za uvlačenje drveta, ulazni otvor veličine 20 x 20 cm i okretnu ispusnu cev za rotiranje pod uglom od 360 stepeni. 

Opis proizvoda

Drobilica za drvo WC 88 na traktorski pogon preko zglobnog vratila, drobilica je  posebno izrađena za traktore snage 35 ks-100+ ks.
Drobilice za drvo poseduju svoj sopstveni hidraulični sistem za uvlačenje drveta prilikom drobljenja.
Drobilice za drvo poseduju svoju hidrauličnu pumpu kao i svoj nezavisan rezervoar za ulje od hidraulike traktora. Kao takva, drobilica može lako da se kombinuje i sa elektro motorem ili nekim drugim agregatom za pogon drobilice.
Drobilica za drvo WC88 je namenjena da drobi drvo i većih dužina do prečnika do 15 cm Drobilica za drvo je u glavnom prilagođena da može da se kači na gotovo sve traktore od 35 kw-100+ kw.
Drobilica je takođe prilagođena traktorima kojima su obrtaji zglobnog vratila 540 o / min.
Predviđeno nošenje drobilice je u 3 tačke Drobilica za drvo takođe može biti i stacionarna i kompatibilna sa nekim drugim pogonskim agregatom i kao takva po zahtevu kupca uz doplatu može da se izradi i isporuči.

Kapacitet

Drobilica za drvo funkcioniše na traktorima od 35 – 100+ ks preko zglobnog vratila. Drobilica ima veliki prijemni koš 59 cm x 69 cm, koji se sužava do otvora 20 x 20 cm, gde valjak za uvlačenje hidrauličkim pogonom promera 13 cm hvata grane i ubacuje u drobilicu. Kroz WC88 se mogu ubacivati male grane promera 6 mm i veceg promera do 15 cm. Za drobljenje trupaca promera  15 cm pri punoj brzini unosa potrebni su traktori sa preko 40 KS.

Sistem hidrauličnog uvlačenja

Grane se uvlače u WC88 preko prednjeg valjka prečnika 21 cm.Valjak se hidraulički pokreće preko samostalnog hidrauličnog sistema usitnjivača. Valjak je prilagodljiv u smeru i brzini što olakšava ubacivanje grana svih oblika i veličina.
Hidraulična pumpa je pogonjena remenom od glavnog vratila zamajca. Pritisak valjka prema dole može se podesiti pomoću dve velike opruge osiguravajući da se hvata za grane i lako ih uvlači, uklanjajući potrebu za ručnim pomaganjem.

Rotor sa noževima

Dinamično uravnoteženi rotor sa noževima od čvrstog ugljeničnog legiranog čelika promera  61 cm I debljine 2,5 cm. Obrtaji rotora se vrše preko 2 industrijska i podmaziva kuglična ležaja. Sadrži četiri CNC obrađena mesta za nošenje noževa za drobljenje.

Rotor ima četiri velike lopatice ventilatora koje se vrte oko 1100 o / min.

Drobilice za drvo na traktorski pogon

Sistem pogonskog remena

Sistem pogonskog remena obložen je čeličnom zaštitom debljine 6 mm koja se brzo može okretati prema napred za pristup pogonskom sistemu. Jednostavno povucite klin na vrhu i štitnik se preklopi prema napred, pružajući brz i potpun pristup celom pogonskom sistemu. Zglobno vratilo (isporučeno s drobilicom) povezuje se s vašim traktorom na osovine donjih (50 mm). Četiri pogonska remena BX serije sa  velikim opterećenjem dovode se do glavne osovine zamajca. Ovi remeni su standardni rezervni delovi. Oni se automatski podešavaju u odgovarajućoj napetosti putem samozateznog sistema. Ovaj sistem dramatično povećava vek remena, smanjuje proklizavanje remena i štedi korisnika od ručnog podešavanja zatezanja remena. Zamena remena je takođe jednostavna jer se sistem zatezanja može lako izvući, omogućavajući brzu izmenu remena.

Noževi drobilice

Drobilica WC88 koristi četiri visoko kvalitetna noža, izradjena od termički obradjenog legiranog čelika. Noževi su međusobno postavljeni pod uglom od 90 stepeni. Noževi se mogu preokrenuti kako bi se iskoristila oba sečiva koja imaju na nožu. Svaki nož je zašrafljen na rotoru sa tri upuštena šrafa m-10 i osiguran sigurnosnim maticama. Zamena noža može se izvršiti vrlo brzo zahvaljujući dobrom dizajnu rotora. Jednostavno otpustite jedan vijak i gornje limeno kućište drobilice se otvori, pružajući puni pristup rotoru i noževima drobilice.

Ulazni otvor za usitnjavanje drva WC88 ima otvor od 59 cm x 69 cm za unos grana. Ulazni otvor se takođe može sklopiti, što smanjuje veličinu drobilice tokom skladištenja ili transporta.

Ulazni deo drobilice

Otvor u kućištu drobilice je kvadratnog oblika i dimenzije 20 x 20 cm što omogućava prihvat od nekoliko manjih grana.

Podesivo postolje drobilice

Drobilica WC88 ima teško postolje za nosenje, postolje koje je izradjeno od čeličnih ploča debljine  12 mm laserski rezanih. postolje se može prilagoditi tako da zglobno vratilo leži na  40 cm do 55 cm od tla kako bi odgovaralo različitim veličinama traktora. Jednostavno prikopčajte drobilicu na svoj traktor i podignite ga tako da visi u vazduhu. Četiri šrafa koji drže postolje na kućištu drobilice mogu se ukloniti, a postolje se može podići ili spustiti prema vašoj konfiguraciji traktora.

Izlazna cev iz drobilice

Izlazna cev je izradjena da se može okretati za 360 stepeni jednostavnim okretanjem sa dve ručke do željenog ugla. To omogućava usmeravanje drvene sečke u bilo kojem smeru, bez obzira na mesto sekača. Izlaz cevi za drobljeno drvo je na visini od 1,9m od površine na kojoj stoji drobilica, što olakšava usmeravanje drvene sečke u zadnji deo kamiona ili prikolice po želji. Na kraju izlazne cevi nalazi se rotirajući poklopac , koji omogućava dalju kontrolu položaja drvene sečke. Jednostavno ga usmerite ravno za maksimalnu udaljenost ili pod uglom prema dole kako biste skrenuli masu prilikom pražnjenja drobilice direktno na zemlju ili u prikolicu.

Zglobno vratilo

Uz drobilicu za drvo WC88 je uključeno i zglobno vratilo u kompletu sa mehaničkim osiguračem rotora. 

Pakovanje

Drobilica WC88 stiže u čeličnom sanduku i kartonskoj zaštiti i može se sklopiti za samo jedan sat. Ulazni deo-koš drobilice i izlazna cev su demontirani zbog transporta kako bi se eliminisala mogućnost oštećenja. Drobilici će trebati 20 litara hidrauličkog ulja ISO 32 u rezervoaru, koje nije uključeno u cenu drobilice niti se isporučuje zbog transporta, ali se može kupiti u prodavnici ulja. Na kraju, pričvrstite zglobno vratilo koje dolazi u kompletu i po potrebi ga skratite za vaš traktor prema uputstvu.

Težina

Sve drobilice su namenjene da se koriste u hobi varijantama za ličnu upotrebu i nisu namenjene za komercijalne svrhe. Težina drobilice je 476 kg, težina drobilice sa transportnim pakovanjem 515 kg.

  TEHNIČKE SPECIFIKACIJE WC88  
Pogonski sistem   Traktor  ili po zahtevu i doplati kupca može se isporučiti i sa nekim drugim agregatom
Transport   Nošenje u 3 tačke
Min.  ks.  Traktora   35 ks
Max. ks.  Traktora    100+ ks
Hidraulični sistem    Standardni, armatura i ventili
Hidraulično ulje   20L ISO 32 ili ISO 46 ne isporučuje se uz mašinu
Hidraulična pumpa   Standardna hidraulična zubčasta pumpa
Prečnik/debljina rotora   Prečnik 61cm, debljine 2,5cm
Potrebna brzina rotora   1100 o/min
Sistem pogona rotora   Direktan pogon
Dizajn kućišta rotora   Preklopna limena konstrukcija  koja se lako otvara
Debljina kućišta rotora   8mm
Osovina rotora   Prečnik 50mm
Br. lopatica   4 reverzibilne lopatice
Zglobno vratilo   Uključeno, zaštićeno od smicanja
Ulazni sistem   Samostalni hidraulični sistem sa svojim rezervoarem i pumpom za ulje
Ulazni pogon   napred/u mestu/ unazad sa promenljivom brzinom do 23m u min
Veličina valjka u dovodu   21cm
Pritisak valjka u dovodu   podesivo pomoću zatezanja opruge
Kompatibilno sa brzom spojkom   da
Vertikalna cev za pražnjenje   360 stepeni okretna
Lasersko sečenje elemenata   Laserski sečeni elementi drobilice
Završna zaštita   Završno zaštićeno  plastifikacijom
Težina drobilice    515 kg

Uputstvo