Mobilna pilana HM126

Izdržljiva terenska prikolica omogućava vam da vozite HM126 pilanu pravo do lokacije trupaca na vašem posedu. Poseduje noge za izravnavanje koje se brzo  postavljaju. Robusne 6-slojne terenske gume održavaju vas u kretanju kroz nepristupačne šume i neravne terene.  Pilana može rezati trupce i daske promera 66cm i širine do 61 cm. 
Pokretna pilana sa pouzdanim Kohler motorom od 9,5 ili 14 konjskih snaga i mnogo novih karakteristika poput sistema oštrica RapidChange ™, automatskog podmazivanja, brojač radnih sati, veće mogućnosti rezanja i još mnogo toga.

Mobilna pilana HM126

Pilana je dizajnirana za hobi upotrebu koja je namenjena za  ekonomično mobilno rešenje za rezanje građe na svom imanju. Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta.  Izrežite trupce promera do 66 cm i daske širine do  61 cm na standardnoj dužini od 3,1 m ili sa nadograđenim produžetkom dužine do 5,1 m. Konstruisana je na krutom postolju, ojačana sa 4 stuba pomoću čeličnih elemenata. Završno zaštićena sa zaštitnim premazom ili je zaštićena plastifikacijom. Pokreće je pouzdani 4-taktni Kohler- ov motor od 9,5 ili 14 konjskih snaga. Pilana HM126 je opremljena novim i inovativnim karakteristikama poput sistema za automatsko podmazivanje, brojač radnih sati i sistem testere
RapidChange ™.

Pilana

PRECIZNO REZANJE 

HM126 može rezati trupce promera  66 cm i rezanje ivičnih ploča širine do  61 cm. Izrežite trupce dužine 3,1 m sa standardnom konfiguracijom staze ili omogućite neograničeni potencijal dužine pomoću opcionih produžetaka staze od 1,95 m. Takođe može obrađivati daske tanke do  2 mm. HM126 će  rezati unutra  25 mm od površine osiguravajući da maksimalno iskoristite korisni deo cepanice.

Pogonski motor

Pilanu pokreće  pouzdani Kohler-ov benzin /gas motor sa 4 takta od 9,5 ili 14 konjskih snaga. HM126 ima dizajn kosog cilindra, sa otvorom cilindra od livenog čelika i gornjim ventilom za lak pristup. Četvorostepeni sistem filtracije vazduha  osigurava da samo čist vazduh ulazi u motor za maksimalnu snagu i dug životni vek motora. Na motor je pričvršćen industrijski sistem centrifugalne spojnice za lako rukovanje gasom.

Mehanizam čvrstog prihvatanja

Glava pilane HM126 kotrlja se po krutom  63mm x 101mm obrađenom “L” kanalu koji je poprečno poduprt teškom  76mm x 152mm pravougaonom četvrtkom. Ovi poprečni nosači osiguravaju raspoređivanje težine cepanice na velikoj nosećoj površini kako bi se izbeglo pomeranje trupca u radnom hodu i pruža dodatnu krutost sistemu staza. Staza sadrži jednostavnu  steznicu za drvo za sigurno držanje cepanice prilikom rezanja, a sastoji  od dva odsečka od 1,95 m koji omogućavaju dužinu rezanja do  3,1 m. Dodatna staza od 1,95 m može se pričvrstiti za smeštaj trupaca bilo koje dužine. Staza se isporučuje sa 12 stopica za izravnavanje sa podešavanjem nagiba terena do 10 cm.

AUTO ZAKLJUČAVANJE TESTERE

Veoma precizna kontrola. Jednostavno gurnite ručku i rotirajte kroz 16 mesta zaključavanja da biste pomerili glavu testere gore ili dole. Uključeni su i tradicionalni lenjiri sa magnetnom skalom za poređenje vaših rezova.

Vođica za podešavanje visine

Vođicu držite blizu drveta koje se reže i smanjite lutanje sečiva. Vođica testere sa automatskim zaključavanjem izrađena je pomoću v-valjaka od nerđajućeg čelika i usklađene obrađene aluminijumske ruke što je čini vrhunskim sistemom u odnosu na tradicionalne podesive vođice oštrice. Standardno se isporučuje na 14HP HM126 i može se kupiti kao dodatna oprema uz model 9,5HP.

Prilagodiva ručica za gas

Ručka leptira za gas istovremeno odredjuje broj obrtaja motora, brzinu lista testere i sistem automatskog podmazivanja. Ovaj sistem čini postupak rezanja građe bržim i efikasnim i smanjuje broj koraka potrebnih rukovaocu. Položaj ručice za gas može se prilagoditi, zavisno o visini rukovaoca.

Sistem utezanja

Sistem španovanja testere je veoma lak i brz. Namenjen je brzom štelovanju bez upotrebe specijalnih alata.

Kaljeni zubi trakaste testere 

HM126 koristi kaljene zube sa kaljenim vrhom (32 mm x 3660 mm x 1,0 mm) Prorez sečiva sveden je na minimum od samo (2 mm) kako bi se proizvela najveća količina građe po cepanici.

PRIKOLICA

Izrađena sa savijenim pločama laserski izrezanim i cevastim poprečnim nosačima, šasija postaje prilično kruta jer se objedinjuje sa sistemom kotura pilane da bi dobila čvrstu šasiju u stilu kutije. Sadrži okvir od pocinkovanog čelika, sistem vešanja torzijske osovine i gume odobrene od Ministarstva saobraćaja . Komplet LED svetala (zaustavljanje, okretanje, rep, bočni markeri i svetlo registarske tablice), sigurnosni lanci i kuglični prihvatnik od  (50 mm) takođe se isporučuju u kompletu sa prikolicom. 4 dizalice za izravnavanje omogućavaju brzo i stabilno postavljanje na neravnom terenu. Komplet za zaključavanje glave pilane (zaključava glavu na prikolicu za transport) uključen je u paket prikolice. Prikolica  dostupna je u dve dužine. Opcionalni komplet rampi za utovar trupaca takođe je dostupan, omogućavajući vam utovar trupaca bez potrebe za dodatnom opremom.

 TEHNIČKE SPECIFIKACIJE HM126 Woodlander 
Motor 9,5hp ili 14hp ručno paljenje
Sistem uključivanja noževa Centrifugalno kvačilo, rucni gas
Prečnik trupca, do 66cm
Maksimalna širina ploče trupca 53cm
Maksimalna širina ivice trupca 61cm
Prečnik trake od livenog čelika 45cm
Stand. Dužina sečenja 3,1 m/5,1m
Širina staze 77,5 cm
Pocinkovane šine  da
Podesiva vođica sečiva ne
Veličina sečiva 3658 x 32 mm
Brza zamena sistema noževa da
Automatsko podmazivanje da
Veličina rezervoara za mazivo 10L  Aluminum
Brojac radnih sati da
Završna zaštita plastifikacija/pocinkovani  čelik
Osovina prikolice Dve osovine 
Točkovi prikolice 6-slojne terenske gume sa čeličnim felnama sa 4 šrafa
Svetla za prikolice ne
Dizalica za nivelisanje prikolice 4
Noseća stopica 12
Težina  713kg

Uputstvo

Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta.