Prenosna pilana HM122

Prenosna pilana HM122 je prenosna pilana početnog nivoa prepuna impresivnih karakteristika za održavanje i povoljne cene.
Dizajnirana za hobi upotrebu u potrazi za ekonomičnim rešenjem za rezanje građe.Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta.HM122 uključuje funkcije poput sistema oštrenja RapidChange ™, automatskog podmazivanja, brojač radnih sati, šire mogućnosti rezanja i još mnogo toga. 

HM122 PRENOSNA PILANA

Prenosna pilana  HM122 dizajnirana je za hobi upotrebu u potrazi za ekonomičnim rešenjem za rezanje građe. HM122 može rezati trupce promera  (55 cm), proizvodeći daske širine do  (51 cm) i dužine do 3,1 m. Konstruisana je pomoću dizajna glave sa 4 profila sa cevastom zadnjom gredom koja pruža krajnju čvrstinu, osiguravajući glatke i precizne rezove. Glava se kreće gore-dole duž pocinkovanih čeličnih profila putem lako okretnog sistema ručne radilice. Pokreće ga pouzdani Kohler-ov motor sa 4 takta od 7,0 KS ili 9,5 HP. HM122 je prepuna novih i inovativnih karakteristika kao automatski sistem podmazivanja zuba testere, koji se aktivira kada je gas uključen i sistema oštrenja RapidChange ™ za brzo  oštrenje zuba testere. Visoko ocenjena HM122 i dalje je najcenjenija pilana u svojoj klasi.

Pilana za drvo

Precizno rezanje

HM122 može rezati trupce promera  (55 cm) i rezanje ivičnih ploča širine do  (51 cm). Izrežite trupce dužine (3,1 m) sa standardnom konfiguracijom staze ili omogućite neograničeni potencijal dužine pomoću opcionih produžetaka staze od (1,95 m). Takođe može obrađivati fosne tanke do  (1,6 mm). HM122 će  rezati unutar  (25 mm) od površine osiguravajući da maksimalno iskoristite korisni deo cepanice.

Pogonski motor

Pilanu pokreće pouzdani Kohler-ov benzin/gas motor od 4 takta od 7,0 ili 9,5 konjskih snaga. HM122 ima dizajn kosog cilindra, sa otvorom cilindra od livenog gvoždja i gornjim ventilom za lak pristup. Četvorostepeni sistem filtracije vazduha  osigurava da samo čist vazduh ulazi u motor za maksimalnu snagu i životni vek motora. Na motor je pričvršćen industrijski sistem centrifugalne spojnice za lako rukovanje gasom. 

Mehanizam čvrstog prihvatanja

Glava pilane HM122 kotrlja se po krutom  (6cm x 6cm) obrađenom “L” kanalu koji je poprečno poduprt teškom  (6cm x 12cm) pravougaonom četvrtkom. Ovi poprečni nosači osiguravaju rasporedjivanje težine cepanice na velikoj nosećoj površini kako bi se izbeglo pomeranje trupca u radnom hodu i pruža dodatnu krutost sistemu staza. Staza sadrži jednostavnu  steznicu za drvo za sigurno držanje cepanice prilikom rezanja, a sastoji se od dva odsečka od (1,95 m) koji omogućavaju dužinu od  (3,1 m). Dodatna staza od (1,95 m) može se pričvrstiti za smeštaj trupaca bilo koje dužine. Staza se isporučuje sa 12 stopica za izravnavanje sa podešavanjem do (10 cm).

Prilagodiva ručica za gas

Ručka leptira za gas istovremeno odredjuje broj obrtaja motora, brzinu lista testere i sistem automatskog podmazivanja. Ovaj sistem čini postupak rezanja građe bržim i efikasnim i smanjuje broj koraka potrebnih rukovaocu. Položaj ručice za gas može se prilagoditi, zavisno o visini rukovaoca.

 Sistem utezanja

Sistem španovanja testere je veoma lak i brz. Namenjen je brzom štelovanju bez upotrebe specijalnih alata.

Optimizovane oštrice testere

HM122 koristi oštrice s kaljenim vrhom od  (32 mm x 3,175 mx 1,0 mm). Prorez sečiva sveden je na minimum od samo  (2 mm) kako bi se maksimalno iskoristila što veća  količina građe po cepanici.

 TEHNIČKE SPECIFIKACIJE HM122 
Motor 7. hp ili 9.5 hp ručno paljenje
Sistem uključivanja noževa Centrifugalno kvačilo , rucni gas
Prečnik trupca, do 55cm
Maksimalna širina ploče trupca 43cm
Maksimalna širina ivice trupca 51cm
Prečnik trake od livenog gvožđa 40cm
Stand. Dužina sečenja 3,1 m
Širina staze 66,1 cm
Dužina produžetka staze 1,95m
Noseće stopice 12 kom.
Pocinkovane šine  da
Podesiva vođica sečiva ne
Veličina sečiva 3175 x 32 mm
Brza zamena sistema noževa da
Automatsko podmazivanje da
Veličina rezervoara za mazivo 10L  Aluminiumski
Brojač radnih sati da
Završna zaštita plastifikacija/pocinkovani  čelik
Težina  308kg
Ova pilana nije namenjena za komercijalnu upotrebu već isključivo kao hobi vatijanta.  

Uputstvo